Volksbank snižava kamatne stope na stambene kredite do čak 0,9%

07.09.2011. Press portal

Volksbank snižava kamatne stope na stambene kredite do čak 0,9%

Volksbank SNIŽAVA KAMATNE STOPE

NA STAMBENE KREDITE UZ CHF DO ČAK 0,9%

 

ZAGREB, 07. rujna 2011. – U nastojanju da klijentima olakša otplatu stambenih kredita vezanih uz valutnu klauzulu uz švicarski franak, Volksbank od 15. rujna smanjuje kamatne stope na 70% portfelja stambenih kredita od 0,2 do čak 0,9 postotnih poena.

Budući da su zbog tečajnih kretanja CHF-a prema EUR-u i HRK anuiteti koje klijenti otplaćuju znatno veći u odnosu na početak otplate kredita, Banka je odlučila smanjiti kamatnu stopu u nastojanju da im i na ovaj način pokuša olakšati otplatu kredita. Smanjenje kamatne stope provest će se za portfelj stambenih kredita s valutnom klauzulom vezanom uz CHF, a iznos smanjenja ovisno o statusu klijenta i važećoj kamatnoj stopi kreće se u rasponu od 0,2 do čak 0,9 postotnih poena.

Svojim klijentima sa stambenim kreditima uz CHF Volkbank pruža i nekoliko mogućnosti odgođene otplate, od ugovaranja počeka sukladno individualnoj financijskoj situaciji klijenta, konverzije kredita u HRK ili EUR (uz izračun i savjetovanje), kao i ugovaranje odgođenog potraživanja po kreditu sukladno Memorandumu i Dodatku Memorandumu koje su vodeće banke potpisale s Vladom Republike Hrvatske.

 

 

Trebate pomoć?