Sberbank sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu

22.01.2013. Press portal

Sberbank sudjeluje na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu

22. siječnja 2013., Moskva – Delegacija Sberbanke, na čelu s predsjednikom Uprave (CEO) Sberbanke Hermanom Grefom, sudjelovat će na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Sberbank će 23. siječnja u sklopu Foruma organizirati službeni prijam pod nazivom Noć Sberbanke, a 25. siječnja poslovni doručak pod sloganom „Rusija i globalno gospodarstvo: Kako pokrenuti gospodarsku dinamiku?“

Program Hermana Grefa u Davosu će također uključiti obraćanje sudionicima na plenarnoj konferenciji Foruma na temu Rusije i njezinog gospodarstva, kao i veliki broj sastanaka s predstavnicima najvećih svjetskih kompanija.

Sberbank je strateški partner Svjetskog gospodarskog foruma još od 2008. godine. Herman Gref postao je 2009. godine član Međunarodnog poslovnog vijeća koje djeluje u sklopu Foruma, a 2011. Gref je imenovan članom Upravnog odbora Svjetskog gospodarskog foruma.

Sberbank
Alexander Baziyan

Odjel za odnose s javnošću
Tel. +7(495) 957 5721
media@sberbank.ru

Sberbank je najveća ruska banka koja drži oko trećinu ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja banka Ruske Federacije s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su više od 245.000 malih dioničara – domaćih i inozemnih pravnih i fizičkih osoba te institucionalnih ulagača. Banka upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji, s gotovo 19.000 poslovnica, kao i bankama-kćerima, odnosno predstavništvima u više od 20 zemalja, uključujući zemlje CIS-a (Udruženje nezavisnih zemalja), CEE-regije i Tursku. U rujnu 2012. Sberbank je zaključila ugovor o stjecanju turske DenizBank AS koja je 6. po veličini privatna banka u Turskoj, odnosno 9. turska banka prema ukupnoj konsolidiranoj aktivi.

Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Središnja banka Rusije.

Internet-stranica: www.sberbank.ru