MARIO HENJAK NOVI ČLAN UPRAVE SBERBANK d.d.

15.02.2013. Press portal

MARIO HENJAK NOVI ČLAN UPRAVE SBERBANK d.d.

ZAGREB, 15. veljače, 2013. – Mario Henjak imenovan je članom Uprave Sberbank d.d. zaduženim za korporativne klijente i financijska tržišta uz suglasnost Hrvatske narodne banke (HNB) izdane u srijedu, 13. veljače 2013. godine.

Mario Henjak je na poziciju člana Uprave Sberbank d.d. stigao iz Banke Koper Slovenija (IntessaSanpaolo grupa), gdje je od 2010. godine obavljao dužnost člana Uprave zaduženog za poslovnu mrežu (poslovanje s fizičkim osobama, obrtnicima te malim i srednjim poduzećima). Prethodne četiri godine proveo je u PBZ-u (IntessaSanpaolo grupa) kao član Uprave za poslovanje s malim i srednjim poduzetnicima.

Bankarsku je karijeru nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Zagrebu započeo u Sektoru poslovanja s poduzećima u Ilirija Banci Zagreb te nastavio u Raiffeisen Bank Zagreb i PBZ-u, gdje je obavljao funkcije direktora Poslovanja s malim i srednjim poduzećima, direktora regije Dalmacija, višeg izvršnog direktora za poslovanje s velikim poduzećima te člana Uprave.

Titulu magistra ekonomskih znanosti stekao je 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2007. godine završio je i International Executive program INSEAD-a.

Jasminka Škrlec
E-mail: Jasminka.Skrlec@sberbank.hr

Sberbank d.d. (prethodno Volksbank d.d.) u Hrvatskoj posluje od 1997. godine te je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Poslovanje Banke organizirano je prema konceptu „otvorene banke“ s individualnim pristupom klijentu. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Sberbank klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 21 gradu, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Internet stranica: www.sberbank.hr