OTVORENA DRUGA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U ZAGREBU

10.06.2013. Press portal

OTVORENA DRUGA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U ZAGREBU

ZAGREB, 10. lipnja 2013. – Danas je u Zagrebu na adresi Maruševečka 2 otvorena druga rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije.

Sberbank, po kapitalizaciji treća po velični europska banka, u Republici Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja 2013. godine kada je Volksbank d.d. uspješno preimenovana u Sberbank d.d. Nakon promjene imena, uslijedila je i promjena vizualnog identiteta Banke, uključujući i izgled poslovnica, a proces rebrandinga nastavlja se preuređenjem Poslovnice Kustošija na adresi Ilica 304, koje započinje 15. lipnja.

Trenutačno se preuređuju i poslovnice u Puli i Dubrovniku, a proces rebrandinga nastavit će se do prosinca ove godine, dokad bi trebao biti završen rebranding sve 32 poslovnice Banke u 23 hrvatska grada.

Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Sberbank brend je u 2012. godini proglašen 13. najvrednijim bankarskim brendom u svijetu te drugim u Europi, s vrijednosti od 14,2 milijardi dolara, što u odnosu na 2011. godinu predstavlja povećanje od gotovo 3,4 milijardi dolara.

# # #

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 32 poslovnice u 23 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2012. godine bilančna suma Banke iznosila je 8.210.940 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 23,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banke-kćeri ukupno zapošljavaju 4.343 zaposlenika u 281 poslovnici (podaci na dan 31.12.2012.).
Internet stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja banka Ruske Federacije s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su više od 245.000 malih dioničara – pravnih i fizičkih osoba te institucionalnih ulagača iz zemlje i svijeta. Banka upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, kao i predstavništvima u više od 20 zemalja svijeta, uključujući zemlje CIS-a (Zajednice nezavisnih država), srednje i istočne Europe te Tursku.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec