OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U DUBROVNIKU

22.07.2013. Press portal

OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U DUBROVNIKU

DUBROVNIK/ZAGREB, 22. srpnja 2013. – Danas je u Dubrovniku, na adresi Vukovarska 36, otvorena rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice je radnim danom od 8.00 do 19.00 sati te subotom od 8.00 do 12.00 sati.

Sberbank, treća po velični europska banka po tržišnoj kapitalizaciji, u Republici Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja 2013. godine kada je Volksbank d.d. uspješno preimenovana u Sberbank d.d. Nakon promjene imena, uslijedila je i promjena vizualnog identiteta Banke, uključujući i izgled poslovnica, a proces rebrandinga nastavlja se preuređenjem Poslovnice Kustošija na adresi Ilica 304 u Zagrebu, koje je započelo 15. lipnja, te Poslovnice Čakovec na adresi Otokara Keršovanija 1, koja s preuređenjem počinje 06. kolovoza.

Proces rebrandinga nastavit će se do prosinca ove godine, dokad bi trebao biti završen rebranding sve 32 poslovnice Banke u 23 hrvatska grada.

Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Sberbank brend je u 2012. godini proglašen 13. najvrjednijim financijskim brendom u svijetu te drugim u Europi, s vrijednosti od 14,2 milijardi dolara, što u odnosu na 2011. godinu predstavlja povećanje od gotovo 3,4 milijardi dolara.

Uz to, u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney, Sberbank je početkom srpnja u Londonu proglašena najboljom bankom u Rusiji te CEE regiji. Ova se nagrada smatra najprestižnijom nagradom u segmentu globalnih financijskih usluga, a kriteriji koji se primjenjuju u postupku odabira najboljih banaka su veličina, profitabilnost, stopa rasta, usporedba s izravnim konkurentima i sposobnost prilagodbe novim kretanjima na tžištu kako bi se ispunili zahtjevi klijenata.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 32 poslovnice u 23 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2012. godine bilančna suma Banke iznosila je 8.210.940 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 23,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banke-kćeri ukupno zapošljavaju 4.343 zaposlenika u 281 poslovnici (podaci na dan 31.12.2012.).
Internet stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja banka Ruske Federacije s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su više od 245.000 malih dioničara – pravnih i fizičkih osoba te institucionalnih ulagača iz zemlje i svijeta. Banka upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, kao i predstavništvima u više od 20 zemalja svijeta, uključujući zemlje CIS-a (Zajednice nezavisnih država), srednje i istočne Europe te Tursku.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec