PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA KOPRIVNICA OTVORENA NA NOVOJ ADRESI

09.09.2013. Press portal

PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA KOPRIVNICA OTVORENA NA NOVOJ ADRESI

ZAGREB/KOPRIVNICA, 9. rujna 2013. – Danas je u Koprivnici, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 8, otvorena rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice, koja je s adrese Nemčićeva 8 preseljena na novu lokaciju – Trg bana Jelačića 8, je ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak od 8.00 do 16.00 sati te utorak od 8.00 do 17.00 sati.

Sberbank, treća po velični europska banka po tržišnoj kapitalizaciji, u Republici Hrvatskoj posluje pod nazivom Sberbank d.d. od 18. siječnja 2013. godine kada je Volksbank d.d. uspješno preimenovana u Sberbank d.d.. Nakon promjene imena, uslijedila je i promjena vizualnog identiteta Banke, uključujući i izgled poslovnica, a proces rebrandinga nastavlja se preuređenjem Poslovnice Čakovec na adresi Otokara Keršovanija 1 otpočetim 06. kolovoza.

Proces rebrandinga nastavit će se do prosinca ove godine, dokad bi trebao biti završen rebranding sve 32 poslovnice Banke u 24 hrvatska grada.

Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Sberbank brend je u 2012. godini proglašen 13. najvrjednijim financijskim brendom u svijetu te drugim u Europi, s vrijednosti od 14,2 milijardi dolara, što u odnosu na 2011. godinu predstavlja povećanje od gotovo 3,4 milijardi dolara.

Uz to, u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney, Sberbank je početkom srpnja u Londonu proglašena najboljom bankom u Rusiji te CEE regiji. Ova se nagrada smatra najprestižnijom nagradom u segmentu globalnih financijskih usluga, a kriteriji koji se primjenjuju u postupku odabira najboljih banaka su veličina, profitabilnost, stopa rasta, usporedba s izravnim konkurentima i sposobnost prilagodbe novim kretanjima na tžištu kako bi se ispunili zahtjevi klijenata.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 32 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2012. godine bilančna suma Banke iznosila je 8.210.940 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 23,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banke-kćeri ukupno zapošljavaju 4.343 zaposlenika u 281 poslovnici (podaci na dan 31.12.2012.).
Internet stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Službena internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec