SBERBANK OD 19. RUJNA POSLUJE I U POREČU

19.09.2013. Press portal

SBERBANK OD 19. RUJNA POSLUJE I U POREČU

Sberbank d. d. širi mrežu poslovnica u Hrvatskoj

ZAGREB/POREČ, 19. rujna 2013. – Sberbank d.d. od 19. rujna 2013. godine posluje na još jednoj adresi, u Mlinskoj 1 kod velikog gradskog parkirališta u Poreču.

Na toj će adresi poslovati Sberbank mobilna poslovnica koja uz poslovanje s građanima i malim poduzetnicima te korporativnim klijentima, pruža i mogućnost korištenja bankomata te kreditnog savjetovališta. Radno vrijeme poslovnice je radnim danom od 8.00 do 13.00 te od 17.00 do 20.00 sati i subotom od 8.00 do 13.00 sati.

To je prva Sberbank poslovnica u Poreču te 32. poslovnica u Sberbank poslovnoj mreži koja obuhvaća 23 hrvatska grada i pokriva sve hrvatske regije.

„Sberbank je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata, a povodom otvorenja poslovnice u Poreču, u razdoblju do 31. prosinca 2013. godine, svim klijentima koji odluče isprobati naše pakete tekućih računa neće se naplaćivati naknada za vođenje računa u prvih 6 mjeseci korištenja, dok naknadu za administraciju kredita neće platiti svi oni klijenti novootvorene poslovnice koji u istom razdoblju odluče realizirati bilo koji iz palete Sberbank kredita,“ kazao je Georg Richter, direktor Sektora poslovanja s građanima i malim poduzetnicima Sberbank d.d.
„Uz to, Sberbank klijentima nudi i jedinstveni proizvod na hrvastkom tržištu – Cash Back nenamjenski kredit – kojim nagrađuje klijente za urednu otplatu kredita u iznosu do 10.000 kuna“, dodao je.

Cash Back kredit je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je, prema izboru klijenta, moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,49% godišnje (EKS 9,30%) u iznosu do 15.000 eura. Uz to, klijenti koji u Sberbank d.d. pri realizaciji kredita otvore tekući račun ili već imaju otvoreni tekući račun u banci na koji primaju redovita mjesečna primanja, ostvaruju i dodatnu pogodnost – realizaciju kredita bez ikakvih troškova, što znači da se ne naplaćuju naknada za administraciju kredita, naknada za rizik te javnobilježnički troškovi.

Ono što ovaj nenamjenski kredit čini jedinstvenim na hrvatskom tržištu je činjenica da će Sberbank d.d. klijente koji uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina, odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina. Nagrada će se klijentima koji uredno plaćaju svoje obveze isplaćivati na način da će se na kraju svake godine uredne otplate klijentima s kreditom na 5 godina isplatiti 1/5 ukupnog iznosa nagrade, a klijentima s kreditom na 10 godina 1/10 ukupne nagrade. Ukoliko klijent postane neuredan u otplati kredita, nagrada se od tog trenutka neće isplatiti za preostalo vrijeme trajanja otplate.

Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. Početkom srpnja proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney. Ova se nagrada smatra najprestižnijom nagradom u segmentu globalnih financijskih usluga, a kriteriji koji se primjenjuju u postupku odabira najboljih banaka su veličina, profitabilnost, stopa rasta, usporedba s izravnim konkurentima i sposobnost prilagodbe novim kretanjima na tžištu kako bi se ispunili zahtjevi klijenata.

# # #

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 32 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2012. godine bilančna suma Banke iznosila je 8.210.940 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 23,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banke-kćeri ukupno zapošljavaju 4.343 zaposlenika u 281 poslovnici (podaci na dan 31.12.2012.).
Internet stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Službena internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec