Sberbank Europe AG odobren prvi sindicirani kredit

27.03.2014. Press portal

Sberbank Europe AG odobren prvi sindicirani kredit

Sberbank Europe AG danas je najavila potpisivanje prvog ugovora kojim se tvrtki odobrava sindicirana linija financiranja u iznosu od 350 milijuna eura
 
BEČ, 27. ožujka, 2014. - Neke od najvećih međunarodnih banaka udružile su se u sindikat banaka i Sberbank Europe AG odobrile neosigurani kredit bez jamstva matične banke. Kredit ima rok otplate od 364 dana i otplaćuje se o dospijeću. Ugovorena kamatna stopa iznosi EURIBOR + 60 baznih poena. Ovaj sindicirani kredit će biti korišten za financiranje plasmana u segmentu korporativnih klijenata, odnosno za daljnji razvoj poslovanja Sberbank Europe u regiji srednje i istočne Europe.
 
Već u prvoj fazi upisa iskazan je mnogo veći interes banaka za upis od traženog iznosa, a druga faza započela je krajem veljače 2014. godine i na tržištu izazvala pozitivne reakcije. “Uspjeh ovog prvog kreditnog angažmana za Sberbank Europe naglašava odlične odnose i povjerenje koje Sberbank Europe uživa kod drugih financijskih institucija širom svijeta”, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank Europe AG Mark Arnold. “Ovim kreditom podržavamo našu strategiju daljnjeg rasta, a bit će iskorišten za refinanciranje našeg rastućeg kreditnog portfelja u dijelu poslovanja s pravnim osobama.” Središnjica kompanije Sberbank Europe u Beču predstavlja centralno mjesto za velike korporativne klijente grupacije u kojem se spajaju stručno znanje i kvalitetni odnosi s klijentima.
 
Sljedeće velike međunarodne banke nastupaju kao vodeći mandatirani aranžeri i primatelji predbilježbi za ovu sindiciranu liniju financiranja: Bank of America Merrill Lynch, Barclays Bank PLC, Citi, Commerzbank Aktiengesellschaft, HSBC Bank plc, ING Bank N.V., J.P. Morgan Limited, Mizuho Bank, Ltd., Sumitomo Mitsui Banking Corporation i UniCredit Bank Austria AG, dok se Société Generale transakciji pridružila kao vodeći aranžer, banka BNP Paribas kao su-aranžer, a Credit Suisse AG, Deutsche Bank Luxembourg S.A., Sberbank Rusija i UBS Limited zajednički kao vodeći menadžeri transakcije. Barclays Bank PLC, Commerzbank Aktiengesellschaft i ING Bank N.V. nastupaju kao udruženi koordinatori transakcije, Barclays Bank PLC kao dokumentacijski agent, a ING Bank N.V. kao agent za publicitet. Commerzbank Aktiengesellschaft Filiale Luxemburg u transakciji sudjeluje kao agent linije financiranja (Facility Agent).
 
 
Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je tvrtka-kćer najveće ruske banke Sberbank Rusija i upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banka zapošljava 4.500 zaposlenika u 280 poslovnica (podaci na dan 30.06.2013.). Poslovne aktivnosti Sberbank Europe fokusirane su na velika poduzeća, malo i srednje poduzetništvo, poslovanje s građanima, projektno financiranje i transakcije s klijentima koji su proslijeđeni od strane drugih banaka u grupaciji.
Internet-stranica: www.sberbank.at
 
 
Dodatne informacije:
Dr. Doris Ladewig
Voditeljica Odjela za korporativne komunikacije
Sberbank Europe AG
Tel. +43 (0)1 22732-3942
GSM: +43 664 884 50 405
doris.ladewig@sberbank.at

 

Trebate pomoć?