OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U ZADRU NA NOVOJ LOKACIJI

14.04.2014. Press portal

OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U ZADRU NA NOVOJ LOKACIJI

ZADAR, 14. travnja 2014. – Danas je u Zadru, na adresi 112. brigade br. 1, otvorena rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice, koja je s adrese Trg kneza Višeslava 6 preseljena na novu lokaciju – je ponedjeljkom i srijedom od 8.00 do 18.00 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 16.00 sati.
Sberbank d.d. je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata, pa im tako, između ostaloga, nudi i jedinstveni proizvod na hrvatskom tržištu – Cash Back nenamjenski kredit kojim ih nagrađuje za urednu otplatu kredita u iznosu do 10.000 kuna.
Cash Back kredit je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,00% godišnje (EKS 8,77%) u iznosu do 15.000 eura.
Ono što ovaj nenamjenski kredit čini jedinstvenim na hrvatskom tržištu je činjenica da će Sberbank d.d. klijente koji uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina (maksimalno 10.000 kuna), odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina. Nagrada će se klijentima koji uredno plaćaju svoje obveze isplaćivati na način da će se na kraju svake godine uredne otplate klijentima s kreditom na 5 godina isplatiti 1/5 ukupnog iznosa nagrade, a klijentima s kreditom na 10 godina 1/10 ukupne nagrade. Ukoliko klijent postane neuredan u otplati kredita, nagrada se od tog trenutka neće isplatiti za preostalo vrijeme trajanja otplate.
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U srpnju 2013. godine proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 32 poslovnice u 23 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je tvrtka-kćer najveće ruske banke Sberbank i upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banka zapošljava 4.500 zaposlenika u 280 poslovnica (podaci na dan 30.06.2013.). Poslovne aktivnosti Sberbank Europe fokusirane su na velika poduzeća, malo i srednje poduzetništvo, poslovanje s građanima, projektno financiranje i transakcije s klijentima koji su proslijeđeni od strane drugih banaka u grupaciji.
Internet-stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Službena internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec