OTVORENA SBERBANK POSLOVNICA U SLAVONSKOM BRODU

15.04.2014. Press portal

OTVORENA SBERBANK POSLOVNICA U SLAVONSKOM BRODU

SVEČANO OTVORENA SBERBANK POSLOVNICA U SLAVONSKOM BRODU

SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2014. – Danas je na adresi Petra Krešimira IV broj 14, uz nazočnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije Stjepana Bošnjakovića, zamjenice gradonačelnika Slavonskog Broda Tee Tomas, te uzvanika iz politčkog i gospodarskog života grada i županije, svečano otvorena Sberbank d.d. poslovnica u Slavonskom Brodu. To je prva Sberbank poslovnica u tom gradu te 33. poslovnica u Sberbank poslovnoj mreži koja obuhvaća 24 hrvatska grada i pokriva sve hrvatske regije.
Poslovnica u Slavonskom Brodu uz poslovanje s građanima i malim poduzetnicima te korporativnim klijentima, pruža i mogućnost korištenja bankomata te kreditnog savjetovališta za građane. Radno vrijeme poslovnice je ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 16.00 sati, te srijedom od 8.00 do 18.00 sati.
„Sberbank je banka s vrlo konkurentnim proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata te prva i jedina banka na hrvatskom tržištu koja nagrađuje svoje klijente za urednu otplatu kredita,“ kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry na svečanosti otvorenja okupljenim gostima i uzvanicima te predstavnicima medija. „Radi se Cash Back nenamjenskim kreditima – jedinstvenim na hrvatskom tržitšu jer klijentima koji redovito otplaćuju svoje kreditne obveze omogućuje povrat sredstava do 10.000 kuna.“
Cash Back je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je, prema izboru klijenta, moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,00% godišnje (EKS 8,77%) u iznosu do 15.000 eura. Ono što ga čini jedinstvenim na hrvatskom tržištu je činjenica da će Sberbank d.d. klijente koji uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina (maksimalno 10.000 kuna), odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina. Nagrada će se klijentima koji uredno plaćaju svoje obveze isplaćivati na način da će se na kraju svake godine uredne otplate klijentima s kreditom na 5 godina isplatiti 1/5 ukupnog iznosa nagrade, a klijentima s kreditom na 10 godina 1/10 ukupne nagrade. Ukoliko klijent postane neuredan u otplati kredita, nagrada se od tog trenutka neće isplatiti za preostalo vrijeme trajanja otplate.
Povodom otvorenja poslovnice Slavonski Brod, Sberbank d.d. je pripremila i posebne pogodnosti za svoje klijente. „U razdoblju do 1. rujna 2014. godine, svim klijentima koji odluče otvoriti jedan od paketa naših tekućih računa neće se naplaćivati naknada za vođenje računa u prvih 6 mjeseci korištenja, dok naknadu za administraciju kredita neće platiti ni svi oni klijenti novootvorene poslovnice koji u istom razdoblju odluče realizirati bilo koji iz palete Sberbank kredita,“ pojasnio je direktor novootvorene poslovnice Slavonski Brod Branko Godić.
 „Pripremili smo i pogodnosti za male poduzetnike te mala i srednja poduzeća, koje uključuju besplatno otvaranje i vođenje računa u trajanju 6 mjeseci, besplatno izdavanje Maestro kartice za prvu godinu korištenja te 50% popusta na usluge platnog prometa u trajanju 6 mjeseci i naknade za odobrenje kreditno-garantnih poslova i akreditiva,“ dodao je.
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U 2013. godini proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney.
Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je tvrtka-kćer najveće ruske banke Sberbank i upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banka zapošljava 4.500 zaposlenika u 280 poslovnica (podaci na dan 30.06.2013.). Poslovne aktivnosti Sberbank Europe fokusirane su na velika poduzeća, malo i srednje poduzetništvo, poslovanje s građanima, projektno financiranje i transakcije s klijentima koji su proslijeđeni od strane drugih banaka u grupaciji.
Internet-stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka (Central Bank of the Russian Federation) s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su više od 245.000 malih dioničara – pravnih i fizičkih osoba te institucionalnih ulagača iz zemlje i svijeta. Banka upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, kao predstavništvima u više od 20 zemalja svijeta, uključujući zemlje CIS-a (Zajednice nezavisnih država), srednje i istočne Europe te Tursku.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec