SBERBANK ZAMJENSKI KREDIT S PAUZOM NOVOST NA HRVATSKOM BANKARSKOM TRŽIŠTU

23.04.2014. Press portal

SBERBANK ZAMJENSKI KREDIT S PAUZOM NOVOST NA HRVATSKOM BANKARSKOM TRŽIŠTU

KREDIT OMOGUĆUJE PAUZIRANJE U OTPLATI KREDITA JEDAN MJESEC GODIŠNJE 

 
ZAGREB, 23. travnja, 2014. – Na danas održanoj konferenciji za novinare, Sberbank d.d. je javnosti predstavila novost u svojoj ponudi: jedinstveni kreditni proizvod na hrvatskom tržištu – Zamjenski kredit s pauzom, koji klijentima omogućuje da jedan mjesec u godini pauziraju u otplati kredita. 
Zamjenski kredit s pauzom je kredit koji klijentima omogućuje da sve svoje postojeće financijske obveze zamijene jednim kreditom na produženi rok otplate do 12 godina te uz mogućnost da 30% vrijednosti kredita podignu u gotovini i koriste nenamjenski. Na taj način klijenti sami određuju visinu mjesečnog anuiteta koji odgovara njihovim potrebama i mjesečnom budžetu. 
Radi se o kreditu s valutnom klauzulom u eurima, koji se može realizirati u iznosu od 5.000 do 30.000 eura uz kamatnu stopu od 7,99% (EKS 8,53%). Dodatna pogodnost za klijente je što ovaj kredit mogu realizirati bez naknade za administraciju. Klijenti uz to dobivaju i MasterCard revolving kreditnu karticu bez upisnine i članarine s limitom potrošnje do 10.000 kuna.  
Ono što ovaj kredit čini jedinstvenim je činjenica da je Sberbank prva banka na tržištu koja klijentima omogućava otplatu kredita na način da jednom godišnje mjesec dana pauziraju u otplati kredita. Ta je opcija, u skladu s preferencijama klijenata banke, previđena za mjesec siječanj, nakon povećane potrošnje za božićne i novogodišnje blagdane. 
„Nakon što smo u rujnu prošle godine postali prva i jedina banka na hrvatskom tržištu koja nagrađuje svoje klijente za urednost u otplati kreditnih obveza u iznosu do 10.000 kuna uvođenjem u ponudu Cash Back kredita, ove godine nastavljamo s uvođenjem inovativnih proizvoda za građane u našu paletu. Zamjenski kredit s pauzom klijentima omogućuje pauziranje u otplati kredita jedan mjesec godišnje, čime im omogućujemo kratak predah od financijskih obveza, u siječnju, kada im je, kako je iskustvo naših klijenata pokazalo, pauza najpotrebnija,“ kazala je predsjednica Uprave Sberbank d.d. Andrea Kovacs-Wöhry. 
Na konferenciji za tisak najavljena je i nova posebna ponuda štednje koju Sberbank nudi svim klijentima u mjesecu svibnju. Svi oni koji u tom razdoblju oroče depozit u eurima na rok od 18 ili više mjeseci, na svoj će depozit dobiti najpovoljniju kamatnu stopu na tržištu – 3,03% godišnje – bez obzira na visinu depozita.  
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney, Sberbank je 2013. proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe. 
 

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.  
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke. 
Internet stranica: www.sberbank.hr
 
Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je tvrtka-kćer najveće ruske banke Sberbank i upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banka zapošljava 4.500 zaposlenika u 280 poslovnica (podaci na dan 30.06.2013.). Poslovne aktivnosti Sberbank Europe fokusirane su na velika poduzeća, malo i srednje poduzetništvo, poslovanje s građanima, projektno financiranje i transakcije s klijentima koji su proslijeđeni od strane drugih banaka u grupaciji. 
Internet stranica: www.sberbank.at
 
Sberbank je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. 
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka. 
Službena internet stranica:  www.sberbank.ru
 
Dodatne informacije: 
Jasminka Škrlec 
Sberbank d.d.
Marketing i komunikacije
Tel. (01) 6393 – 417
E-mail: Jasminka.Skrlec@sberbank.hr

 

Trebate pomoć?