OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U BJELOVARU NA NOVOJ LOKACIJI

26.05.2014. Press portal

OTVORENA PREUREĐENA SBERBANK POSLOVNICA U BJELOVARU NA NOVOJ LOKACIJI

BJELOVAR, 26. svibnja 2014. – Danas je u Bjelovaru, na adresi Frana Supila 3, otvorena rebrendirana Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice, koja je s adrese Ivana Viteza Trnskog 9e preseljena na novu lokaciju – je ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 8.00 do 16.00 sati te utorkom od 9.00 do 17.00 sati.

Sberbank d.d. je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata, pa im tako, između ostaloga, nudi i jedinstvene proizvode na hrvatskom tržištu – Zamjenski kredit s pauzom koji klijentima omogućuje da jedan mjesec u godini pauziraju u otplati kredita te Cash Back nenamjenski kredit kojim ih nagrađuje za urednu otplatu kredita u iznosu do 10.000 kuna.
Zamjenski kredit s pauzom je kredit koji klijentima omogućuje da sve svoje postojeće financijske obveze zamijene jednim kreditom na produženi rok otplate do 12 godina te uz mogućnost da 30% vrijednosti kredita podignu u gotovini i koriste nenamjenski. Uz to, jednom godišnje mjesec dana mogu pauzirati u otplati kredita, i to u siječnju, nakon povećane potrošnje za božićne i novogodišnje blagdane.
 Radi se o kreditu s valutnom klauzulom u eurima, koji se može realizirati u iznosu od 5.000 do 30.000 eura uz kamatnu stopu od 7,99% (EKS 8,53%). Dodatna pogodnost za klijente je što ovaj kredit mogu realizirati bez naknade za administraciju. Klijenti uz to dobivaju i MasterCard revolving kreditnu karticu bez upisnine i članarine s limitom potrošnje do 10.000 kuna.
Cash Back kredit je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,00% godišnje (EKS 8,77%) u iznosu do 15.000 eura.
Ukoliko klijenti uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit, Sberbank d.d. će ih nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina (maksimalno 10.000 kuna), odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina.
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U srpnju 2013. godine proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.
Internet stranica: www.sberbank.hr

Sberbank Europe AG sa sjedištem u Beču je tvrtka-kćer najveće ruske banke Sberbank i upravlja mrežom od devet banaka-kćeri u osam zemalja srednje i istočne Europe: Slovačkoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Ukrajini. Banka zapošljava 4.500 zaposlenika u 280 poslovnica (podaci na dan 30.06.2013.). Poslovne aktivnosti Sberbank Europe fokusirane su na velika poduzeća, malo i srednje poduzetništvo, poslovanje s građanima, projektno financiranje i transakcije s klijentima koji su proslijeđeni od strane drugih banaka u grupaciji.
Internet-stranica: www.sberbank.at

Sberbank je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a Banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja ruska banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna retail klijenata te milijun korporativnih klijenata u 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.
Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.
Službena internet stranica: www.sberbank.ru

Jasminka Škrlec