GLAVNA SKUPŠTINA DIONIČARA SBERBANK RUSIJE I KONFERENCIJA ZA TISAK UŽIVO NA INTERNET STRANICI BANKE

05.06.2014. Press portal

MOSKVA, 05. lipnja 2014. - Godišnja sjednica Glavne skupštine Sberbank Rusije bit će održana 6. lipnja 2014. godine. Sjednici i konferenciji za novinare će prisustvovati i predsjednik Uprave (CEO) tvrtke, gospodin Herman Gref.

Na internet stranicama Sberbanke možete pratiti tijek zbivanja na sjednici Glavne skupštine na engleskom jeziku (događaj počinje u 8.00 sati po srednjeeuropskom vremenu (CET)).

Konferencija za novinare predsjednika Uprave (CEO) Sberbank of Rusija Hermana Grefa i predsjednika Nadzornog odbora Sberbank Rusija Sergeja Ignatjeva također će biti prenošena uživo na internet stranicama Sberbanke (na engleskom jeziku).

Početak konferencije zakazan je za 13:30 sati prema srednje-europskom vremenu (CET).

Sberbank Rusija
Alexander Baziyan
Odjel za odnose s javnošću
Tel. +7(495) 957 5721

Sberbank Rusija je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija na koju otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta. Sberbank Rusija je najveći kreditor ruskog gospodarstva i ujedno drži najveći dio svih ruskih depozita. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Središnja banka Ruske Federacije s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u rukama su domaćih i međunarodnih ulagača. Banka se u ukupno 22 zemlje svijeta brine za potrebe više od 110 milijuna klijenata (fizičkih osoba) i milijun klijenata-pravnih osoba te upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica. Globalno, banka je prisutna u Velikoj Britaniji, SAD-u, zemljama-članicama ZND-a (Zajednici nezavisnih država), u CEE regiji, Turskoj i u drugim državama.

Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Sredinšnja banka Ruske Federacije.
Internet stranica banke: www.sberbank.ru