Otvorena preuređena Sberbank poslovnica u Dugom Selu na novoj lokaciji

29.09.2014. Press portal

Otvorena preuređena Sberbank poslovnica u Dugom Selu na novoj lokaciji

DUGO SELO, 29. rujan 2014. – Danas je u Dugom Selu, na adresi Josipa Zorića 28, otvorena nova Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice, koja je s adrese Zagrebačka 15 preseljena na novu lokaciju je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 16.00 sati te utorkom i četvrtkom od 11.00 do 19.00 sati.

Sberbank d.d. je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata, pa im tako, između ostaloga, nudi i jedinstvene proizvode na hrvatskom tržištu – Zamjenski kredit s pauzom koji klijentima omogućuje da jedan mjesec u godini pauziraju u otplati kredita te Cash Back nenamjenski kredit kojim ih nagrađuje za urednu otplatu kredita u iznosu do 10.000 kuna.

Zamjenski kredit s pauzom je kredit koji klijentima omogućuje da sve svoje postojeće financijske obveze zamijene jednim kreditom na produženi rok otplate do 12 godina te uz mogućnost da 30% vrijednosti kredita podignu u gotovini i koriste nenamjenski. Uz to, jednom godišnje mjesec dana mogu pauzirati u otplati kredita, i to u siječnju, nakon povećane potrošnje za božićne i novogodišnje blagdane. Radi se o kreditu s valutnom klauzulom u eurima, koji se može realizirati u iznosu od 5.000 do 30.000 eura uz kamatnu stopu od 7,99% (EKS 8,53%). Dodatna pogodnost za klijente je što ovaj kredit mogu realizirati bez naknade za administraciju. Klijenti uz to dobivaju i MasterCard revolving kreditnu karticu bez upisnine i članarine s limitom potrošnje do 10.000 kuna.

Cash Back kredit je nenamjenski kredit s valutnom klauzulom u eurima kojeg je moguće ugovoriti s rokom otplate na 5 ili 10 godina uz kamatnu stopu od 8,00% godišnje (EKS 8,77%) u iznosu do 15.000 eura. Ukoliko klijenti uredno otplaćuju svoj Cash Back kredit, Sberbank d.d. će ih nagraditi povratom sredstava od ukupno 10% iznosa odobrenog kredita za kredite ugovorene na rok otplate od 10 godina (maksimalno 10.000 kuna), odnosno 5% iznosa odobrenog kredita za kredite s rokom otplate na 5 godina.

Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U srpnju 2013. godine proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney.
Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100%-tnom vlasništvu kompanije Sberbank of Russia. Grupacija Sberbank Europe je danas prisutna na ukupno 10 tržišta u Europi: Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Grupacija je na dan 30. lipnja 2014. upravljala mrežom od 282 poslovnice i imala 4.962 zaposlena.

Internet-stranica: www.sberbank.at

Sberbank of Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.

Banka je u 2012. godini dobila priznanje za „Banku godine“ prema izboru časopisa The Banker, dok je u 2013. godini proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe i u Rusiji u godišnjem izboru financijskog mjesečnika Euromoney.

Internet-stranica: www.sberbank.ru

Nikolina Jerkin