Otvorena preuređena Sberbank poslovnica u Rijeci

03.11.2014. Press portal

Otvorena preuređena Sberbank poslovnica u Rijeci

RIJEKA, 03. studeni 2014. – Danas je u Rijeci, na adresi Andrije Medulića 8, otvorena nova Sberbank d.d. poslovnica u potpunosti usklađena s korporativnim standardima Sberbank grupacije. Radno vrijeme novootvorene poslovnice je ponedjeljkom i srijedom od 8 do 18 sati te utorkom, četvrtkom i petkom od 8 do 17 sati i subotom od 8 do 12 sati. 

 
Sberbank d.d. je banka s proizvodima prilagođenim potrebama i željama klijenata. Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, Sberbank je u listopadu predstavila novu posebnu ponudu za oročenu štednju s nizom pogodnosti. 321 ŠTEDNJA nudi odličnu fiksnu kamatnu stopu 3,21% za sva nova oročenja u eurima, period preko 12 mjeseci i na iznose već od 500 eura, što ju čini vrlo privlačnom za male i velike štediše. Kamatna stopa jednaka je za sve iznose depozita, a efektivna kamatna stopa jednaka je nominalnoj kamatnoj stopi. Ponuda vrijedi do 31.12.2014.
 
Sberbank je jedna od vodećih banaka u Europi te jedna od najvećih i najbrže rastućih globalnih financijskih institucija. U srpnju 2013. godine proglašena je najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe u godišnjem izboru uglednog britanskog financijskog mjesečnika Euromoney.
 # # #
 
Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 33 poslovnice u 24 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.  
Na dan 31. prosinca 2013. godine bilančna suma Banke iznosila je 9.262 mio kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 20,7%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke. 
 
Internet stranica: www.sberbank.hr
 
 
Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100%-tnom vlasništvu kompanije Sberbank of Russia. Grupacija Sberbank Europe je danas prisutna na ukupno 11 tržišta u Europi: Austriji, Bosni i Hercegovini, Banja Luci, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Grupacija je na dan 30. lipnja 2014. upravljala mrežom od 282 poslovnice i imala 4.962 zaposlena.
 
Internet-stranica: www.sberbank.at
 
 
Sberbank of Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih malih dioničara. Sberbank ima više od 110 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s više od 18.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. 
 
Banka je u 2012. godini dobila priznanje za „Banku godine“ prema izboru časopisa The Banker, dok je u 2013. godini proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe i u Rusiji u godišnjem izboru financijskog mjesečnika Euromoney.
 
Internet-stranica: www.sberbank.ru
 
 Dodatne informacije
Nikolina Jerkin
Sberbank d.d.
Marketing i komunikacije
Tel. (01) 6393 – 417

 

Trebate pomoć?