Sberbank devet godina nositelj certifikata Poslodavac Partner

11.11.2015. Press portal

Sberbank devet godina nositelj certifikata Poslodavac Partner

11. studenoga 2015.- Sberbanku je na svečanoj dodjeli održanoj 10. studenoga u prostorima Sberbanke uručen certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u ljudskim resursima. Certifikat je Andrei Kovacs-Wöhry, predsjednici Uprave Sberbanka i Mirjani Sočan, direktorici Službe za upravljanje ljudskim potencijalima uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje certifikat.
Sberbank je prvi puta zadovoljio visoke standarde certifikata Poslodavac Partner 2006. godine. Od tada je prošao kroz šest procesa certifikacije i iz godine u godinu bilježi sve bolji rezultat u ocjeni 45 procesa upravljanja ljudskim resursima.
„Čvrsto vjerujem kako su timski rad, te zadovoljni i motivirani zaposlenici ključni čimbenici poslovnog uspjeha. Stoga sam iznimno ponosna što ovako vrijedan certifikat primamo već devetu godinu, te iz godine u godinu ostvarujemo sve bolje rezultate.“ izjavila je predsjednica Uprave Sberbank d.d., gđa Andrea Kovacs-Wöhry prilikom preuzimanja certifikata.
„Trudimo se stalno unaprjeđivati visoku razinu upravljanja ljudima koju njegujemo u Sberbanci. Redovno pratimo zadovoljstvo djelatnika, te sustavno radimo na poboljšanju procesa i uvođenju inovacija. Mom timu i meni veliko je zadovoljstvo što su ovogodišnji rezultati iznad svih prethodnih, a Certifikat jasan pokazatelj kako je Sberbank i dalje jedan od najpoželjnijih poslodavaca na hrvatskom tržištu“ pojasnila je gđa Mirjana Sočan, direktorica Službe za Upravljanja ljudskim potencijalima.
O CERTIFIKATU POSLODAVAC PARTNER
Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od pet ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.
Trenutačno su 32 organizacije nositeljice certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji: AbbVie predstavništvo Zagreb, AbbVie predstavništvo Sarajevo, AbbVie predstavništvo Beograd, Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Coca-Cola HBC Slovenija, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, JGL, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Raiffeisenbank Austria, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara. 
 
Za više informacija obratite se na:
 
Ana Miletić, Voditeljica projekta Certifikat Poslodavac Partner
Tel: 091 7645 297
 
Nikolina Jerkin, Sberbank d.d., direktor Marketinga i Komunikacija 
Tel. 01/4801859
 
 
Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža, ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom. 
Na dan 30. lipnja 2015. godine, bilančna suma Banke iznosila je 10.489.645 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 19,12%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke. 
Internet stranica: www.sberbank.hr
Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100%-tnom vlasništvu kompanije Sberbank of Russia. Grupacija. Sberbank Europe je danas prisutna na ukupno 10 tržišta u srednjoj i istočnoj Europi: Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevu i Banja Luci), Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini. Grupacija je na dan 30. lipnja 2015. upravljala mrežom od 288 poslovnica i imala oko 5.000 zaposlenih u CEE regiji.
Internet-stranica: www.sberbank.at
 
Sberbank of Russia najveća je ruska banka i jedna od vodećih financijskih institucija u svijetu. Sberbank drži gotovo trećinu ukupne aktive svih ruskih banaka i najveći je kreditor ruskog gospodarstva i ujedno drži najveći dio svih ruskih depozita. Osnivač i većinski vlasnik Banke je Središnja banka Ruske Federacije s 50% dionica + 1 dionicom s pravom glasa, dok je preostalih 50% dionica Banke u vlasništvu domaćih i stranih malih dioničara. 
Sberbank također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s gotovo 17.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. Sberbank ima više od 135 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Bank of Russia.
 
Sberbank je u 2012. godini dobila priznanje za „Banku godine“ prema izboru časopisa The Banker, dok je u 2013. godini proglašena najboljom bankom u regiji srednje i istočne Europe i u Rusiji u godišnjem izboru financijskog mjesečnika Euromoney.
Internet-stranica: www.sberbank.ru
 
Dodatne informacije: 
Nikolina Jerkin
Sberbank d.d.
Marketing i komunikacije
Tel. (01) 63 93 417

 

Trebate pomoć?