Sberbank i Agrokor potpisali Memorandum o razumijevanju

17.06.2016. Press portal

Sberbank i Agrokor potpisali Memorandum o razumijevanju

17. lipnja 2016., Sankt Peterburg: U okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (St. Petersburg International Economic Forum) Sberbank je s hrvatskom grupacijom Agrokor, najvećim maloprodajnim lancem i proizvođačem hrane u jugoistočnoj Europi u privatnom vlasništvu, potpisala Memorandum o razumijevanju.

Memorandum su potpisali predsjednik Izvršnog odbora Sberbanke Herman Gref i predsjednik Uprave grupacije Agrokor Ivica Todorić.

Memorandumom je predviđen razvoj dugoročne suradnje na tržištima Rusije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kompanije će surađivati u područjima investicijskih bankovnih proizvoda, zajedničkih kanala prodaje, ugradnje bankovnih terminala i bankomata i u drugim područjima.

Sberbank

Alexander Baziyan

Ured za odnose s medijima

Tel. +7(495) 957 5721

media@sberbank.ru

Sberbank of Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih ulagača. Sberbank ima više od 135 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s gotovo 17.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.

Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.

Službene mrežne stranice:

www.sberbank.com (za grupaciju Sberbank)

www.sberbank.ru

Nikolina Jerkin

Direktor marketinga

Tel. +385 (1) 6393 417

nikolina.jerkin@sberbank.hr

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža, ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.

Na dan 31. prosinca 2015. godine, bilančna suma Banke iznosila je 9.734.661 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 17,3%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Službena mrežna stranica: www.sberbank.hr