Sberbank i Agrokor potpisali Memorandum o razumijevanju

17.06.2016. Press portal

Sberbank i Agrokor potpisali Memorandum o razumijevanju

17. lipnja 2016., Sankt Peterburg: U okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu (St. Petersburg International Economic Forum) Sberbank je s hrvatskom grupacijom Agrokor, najvećim maloprodajnim lancem i proizvođačem hrane u jugoistočnoj Europi u privatnom vlasništvu, potpisala Memorandum o razumijevanju.

Memorandum su potpisali zamjenica predsjednika Izvršnog odbora Sberbanke Svetlana Sagaydak i zamjenik predsjednika Uprave grupacije Agrokor Ante Todorić.

Kompanije su postigle dogovor o proširenju daljnje suradnje u segmentu maloprodaje u Hrvatskoj i u široj regiji, a također će se razmotriti mogućnosti daljnje suradnje i promicanja rješenja Sberbanke za maloprodaju - Sberbank terminala (Business Tab).

„Sberbank je kompaniji odobrila kredite od više od jedne milijarde eura, banka podržava  zajedničke projekte kompanije, uključujući proizvode investicijskog bankarstva", izjavila je zamjenica predsjednika Izvršnog odbora Svetlana Sagaydak. „Prihodi kompanije porasli su u 2015. godini sa 4,6 milijarde eura na 6,5 milijardi eura. U 2016. godini Sberbank planira povećati broj izdanih co-branded platnih kartica na 95 tisuća kartica ".

Sberbank
Alexander Baziyan
Ured za odnose s medijima
Tel. +7(495) 957 5721
media@sberbank.ru

Sberbank of Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih ulagača. Sberbank ima više od 135 milijuna klijenata-fizičkih osoba i milijun korporativnih klijenata u 22 zemlje svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji s gotovo 17.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja.

Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.

Službene mrežne stranice:
www.sberbank.com (za grupaciju Sberbank)
www.sberbank.ru

Nikolina Jerkin
Direktor marketinga
Tel. +385 (1) 6393 417
nikolina.jerkin@sberbank.hr

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža, ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.
Na dan 31. prosinca 2015. godine, bilančna suma Banke iznosila je 9.734.661 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 17,3%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.