Sberbank ponosni sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

25.05.2017. Press portal

Sberbank ponosni sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Zagreb, 25. svibnja 2017.

Predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske Mario Henjak čestitao je baletnom ansamblu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na uspješnoj izvedbi popularnog baleta „Ana Karenjina“, u koreografiji Lea Mujića održanoj u Sankt Peterbugu. Naime, hrvatski baletni umjetnici 7. svibnja 2017. prvi su put nastupili u slavnom Aleksandrinskom teatru i pobrali ovacije ruske publike. Iz Sberbank d.d. koja je inače ponosan sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u baletnoj sezoni 2016. i 2017. godine, ističu kako podupiru ovakve projekte, koji su od velikog značaja za dvije zemlje i njihovu kulturu.

„Prepoznali smo važnost međusobnog upoznavanja i razumijevanja kroz našu kulturu, kroz vrhunske umjetnike koji dobijaju nova iskustva i sklapaju nova prijateljstva. Nastavkom ove uspješne hrvatsko-ruske kulturne suradnje, s jedne strane omogućuje se promocija hrvatske kulture i umjetnosti ruskoj publici, a s druge strane hrvatskoj publici pruža se mogućnost da uživa u svjetski poznatim izvedbama ruskog baletnog ansambla.“, naglasio je predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak te dodao kako sudjelovanjem u ovakim projektima banka kao sponzor potvrđuje svoju društvenu odgovornost te izravno sudjeluje u promicanju hrvatske kulture i umjetnosti u zemlji i svijetu.

Hrvatski i ruski baletni umjetnici kroz zajednička gostovanja imaju priliku uspostaviti pravi umjetnički dijalog i tako jedni drugima približiti i predstaviti svoju kulturu i umijeća svojih plesača i koreografa te otvoriti prostor za daljnju uspješnu suradnju vrhunskih umjetnika.
A suradnja hrvatskog i ruskog baleta nastavlja se već idućeg mjeseca. 5. i 6. lipnja, u HNK u Zagrebu, kada će se organizirat dva gala koncerta. Gledatelji će moći vidjeti dijelove iz slavnih ruskih baleta, opera i mjuzikala, umjetnike koji su primili mnogobrojne ruske i svjetske nagrade, solista i prvaka ruske glazbene i plesne scene.

O Sberbank d.d.

Sberbank d.d. je deveta banka po udjelu u ukupnoj aktivi na hrvatskom bankarskom tržištu. Od 15. veljače 2012. godine članica je Sberbank grupe. Zahvaljujući međunarodnoj mreži, Banka klijentima pruža, ne samo financijsku podršku u Hrvatskoj putem 31 poslovnice u 22 grada, već im pomaže i u njihovim naporima za uključivanje u poslove s inozemstvom.

Na dan 31. prosinca 2015. godine, bilančna suma Banke iznosila je 9.734.661 tisuća kuna, dok je adekvatnost kapitala iznosila 17,3%, što ukazuje na visoku sigurnost i stabilnost banke.

Službena mrežna stranica: www.sberbank.hr

O grupaciji Sberbank Europe

Grupacija Sberbank Europe (Sberbank Europe AG) sa sjedištem u Beču, Republika Austrija, je bankovna grupa u 100%-tnom vlasništvu kompanije Sberbank Russia koja je danas prisutna na ukupno 9 tržišta u CEE regiji: Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i u Ukrajini. Grupacija je na dan 31. prosinca 2016. upravljala mrežom od 228 poslovnica i imala više od 4.300 zaposlenih koji se brinu za potrebe više od 670.000 klijenata (podaci na dan 31.12.2016.).

Mrežne stranice: www.sberbank.at

O grupaciji Sberbank

Sberbank Russia je najveća ruska banka i jedna od vodećih svjetskih financijskih institucija. Na Sberbank otpada gotovo trećina ukupne aktive ruskog bankarskog tržišta, a banka je ujedno i ključni kreditor nacionalne ekonomije te najveći depozitar u Rusiji. Osnivač i većinski vlasnik Sberbanke je Ruska središnja banka s 50% + 1 dionicom s pravom glasa. Ostale dionice banke u vlasništvu su domaćih i stranih ulagača. Sberbank ima više od 140 milijuna klijenata-fizičkih osoba i 1,5 milijuna korporativnih klijenata, te više od 325.000 zaposlenih u više od 20 zemalja svijeta. Banka također upravlja najvećom mrežom poslovnica u Rusiji sa 15.000 poslovnica, a međunarodne operacije uključuju Veliku Britaniju, SAD, zemlje ZND-a, srednju i istočnu Europu, Tursku te nekoliko drugih zemalja. Banka posluje temeljem odobrenja za rad broj 1481 koje je izdala Ruska središnja banka.

Mrežne stranice: www.sberbank.ru

e-mail: komunikacije@sberbank.hr