Sonja Sarközi imenovana novom Predsjednicom Uprave (CEO) Sberbank Europe grupe

29.05.2018. Press portal

Sonja Sarközi imenovana novom Predsjednicom Uprave (CEO) Sberbank Europe grupe

29. svibnja 2018.

Nadzorni odbor Sberbank Europe imenovao je 23. svibnja 2018. godine Sonju Sarközi, sadašnju članicu Uprave odgovorne za segment poslovanja s građanima (Chief Retail Banking Officer), novom Predsjednicom Uprave (Chief Executive Officer - CEO) grupacije Sberbank Europe. Na toj će poziciji sa 1. srpnjem 2018. godine naslijediti Gerharda Randu. Gerhard Randa, koji je u posljednje dvije godine na funkciji Predsjednika Uprave i prije toga kao član Nadzornog odbora Sberbank Europe značajno pridonio restrukturiranju i pozicioniranju Sberbank Europe grupe, odlazi u mirovinu krajem lipnja 2018. godine, nakon što mu istekne njegov dvogodišnji ugovor.

Sberbank Europa uspješno je započela 2018. godinu. Sve podružnice iskazuju pozitivan rezultat, čime su uspješno pridonijele ukupnoj neto dobiti Sberbank Europe grupe od 15,9 milijuna eura u prvom kvartalu ove godine.

"Želim zahvaliti Gerhardu Randi za njegov veliki doprinos ukupnom uspjehu Sberbank Europe i njegovih podružnica u protekle dvije godine. Sa Sonjom Sarközi, koja sada preuzima čelnu poziciju Sberbank Europe, nastavit ćemo razvijati naše europsko poslovanje", izjavio je Siegfried Wolf, predsjednik Nadzornog odbora Sberbank Europe.

U Sberbank Europe, Sonja Sarközi je započela s implementacijom sveobuhvatne strategije za segment poslovanja s građanima na razini cijele grupe, s naglaskom na kreditnim proizvodima za građane i uslugama digitalnog bankarstva. Prije no što se pridružila timu u Sberbank Europe u kolovozu 2017., Sonja Sarközi uspješno je vodila easybank AG na funkciji predsjednice Uprave (CEO).

Od 1. srpnja 2018. godine, Upravu Sberbank Europe činit će sljedeći članovi:

  • Sonja Sarközi (Predsjednica Uprave (CEO) i članica Uprave odgovorna za segment poslovanja s građanima - Chief Retail Banking Officer)
  • Arndt Röchling (član Uprave odgovoran za Financije - Chief Financial Officer)
  • Stefan Zapotocky (član Uprave odgovoran za poslovanje s pravnim osobama i investicijsko bankarstvo - Chief Corporate and Investment Banking Officer)
  • Alexander Witte (član Uprave odgovoran za upravljanje rizicima - Chief Risk Officer)
  • Aleksei Mikhailov (član Uprave odgovoran za tehnologiju - Chief Technology Officer)

 

Trebate pomoć?