Sberbank d.d. odabrala Token za potrebe usklađivanja s PSD2 standardom

08.05.2019. Press portal

Sberbank d.d. odabrala Token za potrebe usklađivanja s PSD2 standardom

Sberbank d.d. na putu otvorenog bankarstva odabrala je rješenje tvrtke Token.io prepoznatog lidera u implementaciji otvorenog bankarstva.

Banka je pokrenula postupak integracije TokenOSTM sustava u svoju infrastrukturu kako bi omogućila usklađenost sa PSD2 standardom, kao i fleksibilnost sustava potrebnu za razvoj novih usluga otvorenog bankarstva s dodanom vrijednosti, kao što su izravna bankovna plaćanja i agregacija računa.

Csaba Soos, predsjednik Uprave Sberbank Hrvatske, ovako je komentirao suradnju: “Razvoj digitalne tehnologije jedan je od ključnih strateških ciljeva Sberbank d.d., a naše partnerstvo s tvrtkom Token pokazuje da je napredak u Sberbank itekako vidljiv. Surađujući s Tokenom, u stanju smo ponuditi još bolje korisničko iskustvo i veći portfelj usluga s dodanom vrijednošću za naše korporativne klijente i građane.”

Steve Kirsch, osnivač i izvršni direktor tvrtke Token, dodao je: “Sberbank  je kao dobitnik nagrade za transakcijsko bankarstvo za Srednju i Istočnu Europu za 2018. godinu već dokazao svoju predanost procesima digitalne transformacije. Naše troškovno efikasno, „ključ u ruke“ za otvoreno bankarstvo omogućuje Sberbank Hrvatska da u potpunosti bude usklađena s PSD2 standardom, a da istovremeno ostane usredotočena na postizanje svojih strateških ciljeva i daljnji rast, nudeći nove inovativne usluge.”

Kompanija Token nudi najjednostavniji i najsigurniji API u ovom segmentu industrije koji će Sberbank d.d., budući da se temelji na računarstvu u oblaku, omogućiti fleksibilnost i skalabilnost prilikom ugovaranja i upravljanja transakcijama. Sada Sberbank d.d. može pristupiti bilo koji regulirani pružatelj platnih usluga-treća strana (TPP - Third Party Provider) u Europi. Banka dobiva sigurnu kriptiranu i programibilnu tehnologiju i pripadajuću operativnu podršku, sustav upravljanja suglasnostima klijenata, kao i sustave praćenja i izvješćivanja koji su potrebni za uspjeh. U usporedbi s alternativnim rješenjima otvorenog bankarstva, troškovi implementacije rješenja tvrtke Token u prosjeku su 70% niži.

Sberbank d.d. ovom suradnjom ima mogućnost razvoja dalje od propisane regulatorne usklađenosti s PSD2 standardom u cilju razvoja usluga s dodanom vrijednošću.