Sberbank proglašena najinovativnijom bankom u srednjoj i istočnoj Europi prema časopisu Global Finance

27.05.2019. Press portal

Časopis Global Finance proglasio je Sberbank najinovativnijom retail-bankom među bankama srednje i istočne Europe. Banke koje su se natjecale u ovoj kategoriji bile su ocjenjivane s aspekta u kojoj mjeri aktivno koriste najmoderniju tehnologiju i najnovije pristupe u servisiranju svojih klijenata.

Sberbank je ovo priznanje osvojila zahvaljujući ocjenama koje je dobila za ovih pet inovativnih projekata/usluga:

• Dijalozi u Sberbanku (Dialogs in Sberbank) - jedinstvena bankovna usluga koja klijentima omogućuje jednostavnu međusobnu komunikaciju, kao i slanje novca, sličica i e-razglednica u formatu chata
  • Pojedinačno pretraživanje u Sberbank Online (Online Single Search in Sberbank Online) - rješenje zasnovano na strojnom učenju, korisnicima daje personalizirane rezultate što im pomaže u brzom pronalaženju svega što im je potrebno
  • Sberbank Online platforma koja omogućuje neograničenom broju neovisnih timova da istovremeno rade na razvoju mobilne aplikacije i web-verzija Sberbank Online
  • Korporativna platna kartica - prva korporativna kartica na tržištu za male poduzetnike s duljim rokom otplate za kupovinu robe i usluga kod partnera banke
  • Nadzorna ploča za ekosustav na višekanalnoj platformi Navigator („Ecosystem Dashboard in the omni-channel Navigator platform“ )koja korisnicima omogućuje praćenje ispunjavanja ključnih financijskih i nefinancijskih pokazatelja, kao i analizu investicija i provedbu poslovnih planova, s ​​analizom za kompanije koje su dio ekosustava Sberbanka

Joseph Giarraputo, izdavač časopisa Global Finance: „Sve financijske institucije koje su osvojile priznanje za najbolje Inovatore u 2019. godini majstorski su razbile barijere kako bi oslobodile potencijal za kreativno razmišljanje, te su na višu razinu podigle ljestvicu u korištenju kreativnih pristupa kako bi tako isporučile vrijedne proizvode i rješenja. "

Pobjednike nagrada odabrao je urednički tim časopisa Global Finance u suradnji s renomiranim novinarima koji prate inovacije u svijetu bankarstva.