Sberbank ponovno proglašen najjačim ruskim brendom u svijetu

28.01.2020. Press portal

Sberbank ponovno proglašen najjačim ruskim brendom u svijetu

Sberbank najjači ruski brend u svijetu

• Vrijednost brenda Sberbank iznosi 13,233 milijardi USD, što predstavlja povećanje od 870 milijuna USD u odnosu na 2019. godinu
  • Sberbank kao bankarski brend zadržao elitni AAA+ kreditni rejting

Prema istraživanju agencije Brand Finance Sberbank je i dalje najvrjedniji ruski brend. Vrijednost brenda Sberbank iznosi 13,233 milijardi USD, što predstavlja povećanje od 870 milijuna USD u odnosu na 2019. godinu.
Sberbank kontinuirano od 2014. godine bilježi rast vrijednosti svog brenda. Tijekom prošle godine Sberbank je poboljšao svoju poziciju za dva mjesta i sada zauzima 139. mjesto.
Banka je zadržala i svoj elitni AAA+ kreditni rejting kao bankarski brend. Samo desetak brendova na ljestvici Global 500 ove godine drži elitni rejting od AAA+.

CEO agencije Brand Finance David Haigh:
„Sberbank u Rusiji znači povjerenje, a to govori mnogo o njegovom uspjehu na ljestvici Brand Finance Global 500 ove godine. Sberbank se ponovno istaknuo kao stabilan brend kojem vjeruju milijuni stanovnika Rusije.
Njegova strateška transformacija od tradicionalnih financija do drugih aspekata života njegovih klijenata, posebice u digitalnoj domeni, utrla je put Sberbanku kao brendu kojem se u Rusiji najviše vjeruje".

Tvrtka Brand Finance vodeća je svjetska neovisna konzultantska kuća koja se bavi procjenom vrijednosti brendova i strateškim savjetovanjem, s uredima u više od 20 zemalja širom svijeta.
Brand Finance premošćuje jaz između marketinga i financija, i to kroz kvalitativnu procjenu financijske vrijednosti brendova. Oslanjajući se na svoju ekspertizu u segmentima strategije, brendiranja, istraživanja tržišta, vizualnog identiteta, financija, poreza i intelektualnog vlasništva, Brand Finance pomaže vlasnicima brendova i ulagačima donositi ispravne odluke za maksimiziranje vrijednosti brenda i poslovanja.