Predsjednica Uprave Sberbank Europe Sonja Sarközi - pionir direktnog bankarstva u Austriji

12.06.2020. Press portal

Predsjednica Uprave Sberbank Europe Sonja Sarközi - pionir direktnog bankarstva u Austriji

Veliki odlikovanje časti za usluge Republici Austriji

Izvanredna karijera Sonja Sarközi dostigla je novi vrhunac dodjelom Velikog odlikovanja časti za usluge Republici Austriji.

Izvanredna je karijera Sonje Sarközi, od bankara za fizička osobe velike austrijske banke, do predsjednice Uprave Sberbank Europe s odgovornošću za osam tržišta Centralne i istočne Europe te Njemačke, i pored svega je utrla put uspješnom razvoju direktnog bankarstva u Austriji.

Sonja Sarközi strateški je razvila easybank prije nego što je stekla prvog klijenta, i tada je upravljala s više od 500.000 vrlo zadovoljnih klijenata tijekom 20 godina.
Od 2011. i svake naredne godine, easybank je nagrađivana nagradom Recommender Award za najbolju direktnu banku s apsolutno najboljim Net Promoter Score rezultatom od svih austrijskih banaka.
Svojom neumornom predanošću izuzetnoj usluzi i jednostavnim, transparentnim digitalnim uslugama otvorila je put inovativnom digitalnom bankarstvu.

U 2017. godini to je bio razlog da Sberbank, jedna od najvećih svjetskih banaka, pozove Sonju Sarközi da se pridruži Upravi Sberbank Europe, kako bi segment poslovanja sa stanovništvom povela u digitalnu budućnost.
Samo godinu dana kasnije imenovana je predsjednicom Uprave Sberbank Europe .

Predsjednik Nadzornog odbora Sberbank Europe Sigi Wolf potvrdu ispravnosti te odluke vidi u pozitivnom razvoju na svim tržištima:
„Zbog svog iskustva u direktnom bankarstvu Sonja Sarközi je dugo bila najinteresantniji kandidat. Opravdala je svoje imenovanje i zaslužuje ovu nagradu. "

Sonja Sarközi je zadovoljna što su njezini rezultati prepoznati i svoj uspjeh pripisuje sljedećim odlukama: „Direktno bankarstvo je bilo izazov 1996. godine s neizvjesnim ishodom u pogledu prihvaćenosti na tržištu. Za mene je to bio ispravan korak u fascinantnu budućnost.
Istovremeno, dobar si samo koliko i tvoj tim. Brzo smo odgovorili na potrebe ljudi i razvili jedinstvene proizvode i usluge. To je osnovni stav koji me vodi i u mojoj trenutnoj ulozi predsjednice Uprave Sberbank Europe. "

Veliko odlikovanje časti za zasluge Republici Austriji dodijelila joj je ministrica gospodarstva dr. Margarete Schramböck 8. lipnja 2020. godine u Velikoj mramornoj dvorani Ministarstva gospodarstva Republike Austrije.

 

Trebate pomoć?