Sberbank proglašen najboljom digitalnom financijskom institucijom u srednjoj i istočnoj Europi

25.08.2021. Press portal

Časopis Global Finance proglasio je pobjednike za najbolju svjetsku digitalnu korporativnu/institucionalnu banku za središnju i istočnu Europu za 2021. godinu (2021 World's Best Digital Corporate/Institutional Bank Awards for Central and Eastern Europe). Sber je pobijedio u obje nacionalne kategorije i proglašen je najboljom digitalnom bankom u Rusiji. Sber je bio uspješan u još sedam kategorija te je proglašen najboljom digitalnom financijskom institucijom u srednjoj i istočnoj Europi u nekoliko poslovnih segmenata.

U kategoriji komunikacija, Sber je osvojio nagrade u sljedećim potkategorijama: Najbolji dizajn mrežnih stranica (Best Website Design), Najbolja adaptivna stranica za mobilno bankarstvo (Best Mobile Banking Adaptive Site), Najbolja banka u marketingu i uslugama na društvenim mrežama (Best in Social Media Marketing and Services) i Najbolji API-i  (aplikacijska programska sučelja) za otvoreno bankarstvo (Best Open Banking APIs).

U dijelu korporativnog bankarstva, Sber je osvojio prvo mjesto za Najbolju informacijsku sigurnost i upravljanje prijevarama (Best Information Security and Fraud Management), prvo mjesto u kategoriji Marketinga i usluga na društvenim mrežama i Najbolji API-i (aplikacijska programska sučelja) za otvoreno bankarstvo.

Kao što je istaknuto u objavi, banke pobjednice odabrane su na temelju sljedećih kriterija: snaga strategije za privlačenje i pružanje usluga digitalnim korisnicima, uspjeh u navođenju klijenata za korištenje digitalne ponude, širina ponude proizvoda, dokazi o konkretnim koristima ostvarenim kroz digitalne inicijative, te dizajn i funkcionalnost mrežnih / mobilnih stranica.

Vrlo smo zadovoljni da je Global Finance ponovno prepoznao Sber kao lidera digitalnog bankarstva u srednjoj i istočnoj Europi. Sber je prošao veliku digitalnu i tehnološku transformaciju čiji su glavni korisnici bili naši individualni i korporativni klijenti, fizičke i pravne osobe. Želim zahvaliti svim našim klijentima na povjerenju koje su nam ukazali koristeći naše digitalne usluge, čime daju smisao svemu što radimo. Čestitam cijelom Sber timu na ovoj izvrsnoj ocjeni našeg rada i truda.

Herman Gref

Predsjednik Uprave i predsjednik Izvršnog odbora Sberbank

Global Finance jedna je od najstarijih i najuglednijih časopisa u međunarodnoj bankovnoj zajednici. Urednički tim, zajedno sa stručnjacima iz pojedinih područja, kontinuirano analizira aktivnosti financijskih institucija širom svijeta, odajući priznanje najboljima od njih prema kumulativnim uslugama koje pružaju i drugim pokazateljima. Ove su nagrade postale pouzdani standard izvrsnosti za globalnu financijsku zajednicu. U posljednjih nekoliko godina Sber je nagrađen priznanjima Global Financea u više različitih kategorija.

 

 

Trebate pomoć?